За региона

Трявна Ултра 2019 – Перфектно предизвикателство на перфектно място!

май 17, 2019

Тази статия посвещаваме на едно страхотно събитие, което за поредна година ще се състои в сърцето на Балкана – Трявна Ултра. Както неведнъж сме ви споделяли Трявна е невероятно притегателно място както за почивка, така и за активна спортна дейност. 

Трявна не е случайно подбрана дестинация – един от най-привлекателните и очарователни градове в България, любимо място на любителите на туризма и природата, вкусната кухня и планинско спокойствие.

Трявна Ултра 2018

Трявна Ултра 2018

Ако сте любители на спортния и състезателен дух и емоция имате възможност да се включите в това приключение, да се насладите на живописната Балканска природа, архитектурни шедьоври, забележителности. Ще преминавате през различни трасета – ще прекосявате гори, полета, невероятни места за да изпитате и невероятни емоции.

Трявна Ултра

Гледките по трасето са спиращи дъха…

Ако се включите в маршрута на дългата дистанция то вие ще преминете през архитектурен парк „Боженци“, през красиви горски местности, през еко-парк „Българка“, през три общини и десетки китни селца.

Дистанциите на Трявна Ултра 2019 са 4 :141 км, 76 км, 42 км и 23 км, а всички начинаещи, деца, любители и туристи ще имат възможност да участват в безплатно бягане на къса дестинация от 3 км, със същия старт и финал.

Освен емоциите от състезанието, организиторите от iRun и Gabrovo Plusса са се постарали да предложат на гостите интересна съпътстваща програма.Предстоят различни и вълнуващи събития, които ще представят Трявна, Боженци, Природен парк „Българка“ в една по-различна светлина. Подгответе се за безброй изненади и кулинарни открития.

Tryavna Ultra

Снимките за спомен за задължителни

Накратко ще повдигнем завесата на част от съпътстващата програма на Трявна Ултра 2019, която включва:

„С каяк през „Малкото море“  11.07

Истинско няколкочасово приключение в акваторията на язовир „Александър Стамболийски“. След кратък инструктаж-обучение, независимо дали сте любители или професионалисти желаещите ще се настанят в двуместни каяци и ще с еотправят на това водно приключение. Разбира се, ще има няколко паузи – за почивка , за снимки при среща с представители на водната флора и фауна.

Приключение с велосипед и пеша с вкусен брънч в Боженци 12.07

Активната част на това спортно-кулинарно приключение включва 8 км ходене и 15 км колоездене. Желателен е поне минимален опит в колоезденето извън асфалтирани пътища и алеи. Маршрутът включва разнообразни трасета, преминаващи през гори и поляни, с леки изкачвания и спускания. На най-красивите места ще се направят и фотопаузи, с почивка и разказ на интересни анекдоти от историята на този край.

Вкусната част на това приключение ще бъде под формата на брънч, а менюто е добре пазена тайна – кратко пътешествие в кулинарната традиция на Балкана.

Експедиция с влак и пеша – лек пешеходен преход 14.07

Повреме на тази „експедиция“ ще имате възможност да направите преход със сравнително лек профил и дължина 15 км до едни от най-забележителните панорамни гледки в тази част на Стара планина. Пътуването с влак през планината представлява допълнителна атракция, а началният й час е 9:30. Голяма част от прехода преминава през Природен парк „Българка“.

Информация за цялата съпътстваща информация може да намерите на официалната страница на Tryavna Ultra.

Напомняме на всички желаещи да се включат в приключението Tryavna Ultra 2019, че крайния срок за записване с намалена такса изтича на 20.05 (включително). 

Ние от Хотел Калина Палас ви очакваме и ще се радваме да бъдете наши гости!

ПС: Снимките, използвани в статията са собственост на tryavna-ultra.com

Удобство и стил 4 звезди в Трявна!Нека се почувствате специален!

Резервирайте по телефона:

0677 62 285

Резервационно запитване:

изпратете