За региона

Травъл блогъри на гости на Хотел Калина Палас, Трявна

юли 29, 2019

В самия край на месец юни имахме удоволствието да посрещнем усмихнатите травъл блогъри от Time2travel, Travel with Piralkova, Kashkaval tourist, Family travel spirit, Travelер diary, Travel better, Sun and sany. Заедно с нашите приятели от Gabrovo plus им организирахме приключенски уикенд, моменти от който ще ви споделим в настоящата статия.

Заредени с много настроение и усмивки в съботния ден на 29 юни всички се отправихме към Природен парк Българка, в който се впуснахме в истинско приключение. Имахме пътуване с влак по една от най-старите железопътни централни линии в България, след което последва „вкусна спирка“ за да се заредим със сили за предстоящата разходка. Благодарение на нашите приятели Лъчо и Ради научихме много за различните дървесни видове в парка, за гъбите, за фауната, с която при повече късмет можем да се срещнем. Разбира се, красивите гледки изобилстваха, също толкова както и увековечените моменти в снимки на усмихнати лица.

В края на разходката ни се впуснахме в горско ориентиране, задачата на което бе да открием няколко скрити в гората предмета, а накрая последва вкусна здравословна почерпка, съответстваща на големия християнски празник в този ден Петровден.

Оттук за всички желаещи последва прибиране до Трявна с колела. Трасето имаше както спокойни и равни участъци, така и по-екстремни за желаещите повече адреналин.

Последва вкусен обяд в хотела, кратка почивка и вечерната програма в Трявна, която включваше няколко интересни активности. Първата от тях бе посещение в Даскаловата къща, където всеки имаше възможността след кратко показно да дърворезбова сам своя лъжица, която остана като спомен от този прес трип. 

Оттук се насочихме към бирария Трявна, в която пък имахме възможността да надникнем зад кулисите на пивопроизводството, да научим някои от тънкостите на хубавата бира и разбира се накрая последва най-приятната част – самата дегустация. 

В неделния ден всеки от нашите скъпи гости получиха като подарък – процедура по избор в СПА центъра. След активен ден като съботния, човек винаги се нуждае и от малка доза релакс на ума и тялото.

Благодарим на всички наши партньори в това начинание и желанието ни да разкрием една малка част от красотата на нашия хубав край!

Удобство и стил 4 звезди в Трявна!Нека се почувствате специален!

Резервирайте по телефона:

0677 62 285

Резервационно запитване:

изпратете